Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané univerzální kynuté těsto

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 2 minuty

Nadýchané univerzální kynuté těsto - postup přípravy

Připravte si univerzální kynuté těsto, které je základem pro vytvoření domácího pečiva, koláčů, buchet a dalších pochoutek. V mrazáku vydrží čerstvé až 2 měsíce.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse od robota smíchejte mléko se solí, cukrem a dvěma vejci. Ručně směs vyšlehejte, a jakmile se ingredience propojí, přidejte do mísy rozpuštěné máslo a směs mouky se sušeným droždím. 

2. KROK

Mísu vložte do robota a těsto  nechte hníst 10–15 minut. Po této době těsto z mísy vyjměte a pomocí rukou ho hněťte, dokud nebude mít hladkou texturu. Potrvá to přibližně 15 minut. 

3. KROK

Hotové těsto vložte do mísy a přikryjte ho potravinovou fólií. Poté ho vložte do lednice na 4 hodiny. Pro nejlepší výsledky chlaďte těsto přes noc. 

Poznámka: Budete-li postupovat podle tohoto receptu, měli byste získat 1300 g těsta.

4. KROK

Budete-li chtít těsto používat každý den, vydrží vám v lednici čerstvé až 7 dnů. 

Tip: Chcete-li těsto uchovat na delší dobu, naporcujte ho do sáčků po menších porcích, které následně zamrazte. V mrazáku těsto vydrží až 2 měsíce.

5. KROK

Poznámka: Z takto připraveného těsta můžete upéct koláče, rohlíky, buchty, bagety nebo dokonce i sušenky.

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů