Domácí profiterolky s vanilkovým krémem - postup přípravy
Domácí profiterolky s vanilkovým krémem jsou elegantním dezertem, který vás okouzlí na první pohled. Jsou nadýchané, jemné a obohatí váš domov nádhernou vůní.
Těsto
Krém
Zdobení
V rendlíku smíchejte máslo s vodou a po jeho rozpuštění přidejte mouku. Těsto vařte 2–3 minuty, sejměte ho z tepla a nechte ho 10–15 minut chladnout.
Tip: Mouku předem prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Do těsta následně vmíchejte vejce, jedno po druhém a začněte z něho odebírat množství o velikosti lžičky, které odkládejte na plech, vyložený pečicím papírem.
Hromádky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Mezitím připravte krém. V rendlíku smíchejte mléko s prosetou moukou, cukrem a vejci. Přidejte vanilkový cukr a směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí.
Po upečení nechte profiterolky vychladnout a poté je naplňte krémem. Servírovat je můžete polité čokoládou a posypané nasekanými ořechy.
Poznámka: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnce za 2 minuty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nefis Yemek Tarifleri

