Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevné mini rolády

3,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Dvoubarevné mini rolády - postup přípravy

Chcete připravit chutný ale i vizuálně přitažlivý dezert pro své hosty? Pak určitě nepochybíte s dvoubarevnou mini roládou z vanilkového a kakaového těsta. Její příprava je velmi jednoduchá a hlavně rychlá.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si do mísy rozklepnete vejce. Pak k nim přisypte šálek krupicového nebo třtinového cukru a promíchejte. Dále vsypte do směsi špetku soli, polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva a vlijte i slunečnicový olej.




Ze všech ingrediencí vypracujte homogenní těsto tužší konzistence. Mělo by však stále zůstat vláčné. To rozdělte na dvě stejně velké poloviny a jednu z nich ochuťte lžící kakaového prášku.

Tvoření dvoubarevných mini rolád a jejich pečení

Nyní obě těsta vyválejte na vále v pláty a položte je na sebe (kakaová hmota bude na vrchu). Posléze pláty zarolujte zhruba do třetiny a odřízněte.

Tak vytvoříte první mini roládu. Druhou a třetí část pak také zarolujte. Všechny rolády pečte v troubě cca 30 minut při teplotě 180 °C.

Dokončení dvoubarevných mini rolád a jejich servírování

Upečené mini rolády nakonec polévejte rozpuštěnou hořkou čokoládou smíchanou s nasekanými lískovými oříšky. Nechte zatuhnout a podávejte pokrájené na kolečka. V řezu má dezert velmi pěknou strukturu. Proto se bude vyjímat i na svátečním stole.

Servírovat můžete roládu třeba i s kopečkem čerstvé šlehačky, vanilkovou zmrzlinou, sladkým tvarohem či čerstvým i konzervovaným ovocem. Přejeme dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů