Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí rajčatová omáčka na zimu

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 123 minut

Domácí rajčatová omáčka na zimu - postup přípravy

Domácí rajčatová omáčka je voňavá, má výraznou chuť a neobsahuje žádné zbytečné chemické přísady. Skvěle se hodí k těstovinám, masu i do zapékaných pokrmů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Omytá rajčata zbavte zelených částí a rozemelte je v mlýnku na maso. Rozemelte také papriky a ingredience vložte do většího hrnce. 

Poznámka: Před mletím z paprik odstraňte semeníky.

2. KROK

Do hrnce přidejte sůl, ingredience zamíchejte a přiveďte k varu. 

Poznámka: Během vaření položte na hladinu směsi cedník a průběžně sbírejte tekutinu, která se v něm objeví. 

3. KROK

Rajčata vařte 90 minut, poté k nim vmíchejte rozemletou cibuli a pokračujte ve vaření dalších 20 minut. Směs následně rozmixujte a vmíchejte do ní cukr, pepř, mletou sladkou papriku, italské bylinky, prolisovaný česnek s olejem a octem. 

4. KROK

Po důkladném promíchání směs vařte ještě 10 minut a poté jí naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a nechte volně vychladnout pod utěrkou. 

5. KROK

Tip: Domácí rajčatovou omáčku skladujte na tmavém a chladném místě, aby vám co nejdéle vydržela. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte a do té doby ho uchovávejte v lednici.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů