Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí sekaná s hořčičnou kůrčičkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Domácí sekaná s hořčičnou kůrčičkou - postup přípravy

I když lze hotovou a často už upečenou sekanou koupit prakticky v každé masně nebo supermarketu, ta domácí je vždycky lepší a také zdravější. Vyzkoušejte tento vymazlený recept od paní Romany Staňové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vepřovou plec umelte v mlýnku na maso a smíchejte ji se solí, pepřem, prolisovaným česnekem a trochou steakového koření.

2. KROK

Rohlíky nakrájejte na kostičky, vložte je do misky a zalijte smetanou na vaření. Nechte je nasáknout a vyklopte je do mísy k mletému masu. Přidejte vajíčko a uhněťte homogenní masovou hmotu.

3. KROK

Z masového těsta zformujte šišku, kterou po celém povrchu potřete grilovací hořčicí (můžete použít klasickou plnotučnou, ale grilovací v tomto případě chutná mnohem lépe). Díky tomu získá sekaná křupavou a chutnou kůrčičku. Vláčnost sekané zase zajistí smetana.

4. KROK

Připravenou sekanou vložte na plech, podlijte trochou vody a odešlete ji do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C. Takto ji nechte péct asi 1 hodinu, přičemž během pečení ji nezapomeňte čas od času trochu podlít vodou.

5. KROK

Upečenou sekanou nechte chvíli odpočinout, nakrájejte ji na plátky a podávejte třeba s bramborovou kaší, šťouchaným bramborem, anebo jen tak s čerstvou nebo nakládanou zeleninou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů