Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněná bábovka s broskvemi a vanilkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Plněná bábovka s broskvemi a vanilkou - postup přípravy

Patříte-li k milovníkům bábovek, ale klasika vás už nudí, připravte si plněnou bábovku s broskvemi a vanilkou. Nejen, že skvěle chutná, také její vzhled je luxusní a originální.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Do formy

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli, a jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim cukr, za stálého šlehání. 

2. KROK

Poté, co vznikne pěna, přidejte do ní olej a nakonec směs mouky a kypřicího prášku do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem do pečiva prosejte.

3. KROK

Těstem naplňte formu na bábovku, vymazanou máslem a vysypanou moukou, a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut. 

4. KROK

Tip: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Zda je bábovka upečená, poznáte tak, že do ní píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

5. KROK

Mezitím, co se bábovka peče, připravte náplň. Broskve vyjměte z nálevu a nakrájejte je na menší kousky, které vložte do rendlíku, ve kterém je rozmixujte do hladka.

Poznámka: Nálev vlijte do rendlíku s nakrájenými broskvemi. 

6. KROK

Do směsi vešlehejte vaječné žloutky a poté, co se suroviny spojí, přidejte vanilkový cukr se škrobem. Směs vařte 3–4 minuty, do  zhoustnutí. Následně směs odstavte z tepla, přendejte ji do misky a nechte ji vychladnout. 

7. KROK

Tip: Směs zakryjte potravinovou fólií tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu na ní nevznikne škraloup.

8. KROK

V samostatné misce vyšlehejte citronovou šťávu s kondenzovaným mlékem. Přidejte Ricottu a nakonec smetanu. Ingredience šlehejte, dokud nezískáte nadýchanou pěnu. Do té postupně vešlehejte vychladlou směs se žloutky a náplň vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí. 

9. KROK

Upečenou bábovku horizontálně rozřízněte na dvě části. Spodní z nich pokryjte náplní, kterou zakryjte horní částí upečeného těsta. 

Tip: Plněnou bábovku servírujte posypanou moučkovým cukrem a nakrájenou na kousky.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Vydatné jídlo

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů