Plněná bábovka s broskvemi a vanilkou - postup přípravy
Patříte-li k milovníkům bábovek, ale klasika vás už nudí, připravte si plněnou bábovku s broskvemi a vanilkou. Nejen, že skvěle chutná, také její vzhled je luxusní a originální.
Těsto
Do formy
Náplň
Na posypání
Vejce vyšlehejte se špetkou soli, a jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim cukr, za stálého šlehání.
Poté, co vznikne pěna, přidejte do ní olej a nakonec směs mouky a kypřicího prášku do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem do pečiva prosejte.
Těstem naplňte formu na bábovku, vymazanou máslem a vysypanou moukou, a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut.
Tip: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Zda je bábovka upečená, poznáte tak, že do ní píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Mezitím, co se bábovka peče, připravte náplň. Broskve vyjměte z nálevu a nakrájejte je na menší kousky, které vložte do rendlíku, ve kterém je rozmixujte do hladka.
Poznámka: Nálev vlijte do rendlíku s nakrájenými broskvemi.
Do směsi vešlehejte vaječné žloutky a poté, co se suroviny spojí, přidejte vanilkový cukr se škrobem. Směs vařte 3–4 minuty, do zhoustnutí. Následně směs odstavte z tepla, přendejte ji do misky a nechte ji vychladnout.
Tip: Směs zakryjte potravinovou fólií tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu na ní nevznikne škraloup.
V samostatné misce vyšlehejte citronovou šťávu s kondenzovaným mlékem. Přidejte Ricottu a nakonec smetanu. Ingredience šlehejte, dokud nezískáte nadýchanou pěnu. Do té postupně vešlehejte vychladlou směs se žloutky a náplň vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí.
Upečenou bábovku horizontálně rozřízněte na dvě části. Spodní z nich pokryjte náplní, kterou zakryjte horní částí upečeného těsta.
Tip: Plněnou bábovku servírujte posypanou moučkovým cukrem a nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vydatné jídlo