Domácí smetanové nanuky s banánem - postup přípravy
S receptem na domácí smetanové nanuky si můžete udělat zásoby na horké léto. Budete tak mít jistotu, že u vás nikdy nedojdou a vždy se budete mít čím zchladit.
Ingredience
Banán oloupejte a nožem ho nakrájejte na menší kousky. Vložte ho spolu s jogurtem a moučkovým cukrem do mixéru a vymixujte hladkou hmotu.
Ve větší míse vyšlehejte smetanu ke šlehání. Přidejte k ní jogurtovo-banánovou směs a vše důkladně promíchejte.
Hotovou směs dejte do cukrářského sáčku a naplňte jí formičky na nanuky. Dobře směs uhlaďte a dejte je na minimálně šest hodin do mrazáku.
Po uplynutí dané doby si připravte polevu. Čokoládu nalámejte do misky, přilijte k ní olej a dejte ji rozpustit ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Poté vymíchejte hladkou polevu.
Nanuky vyndejte z formiček a každý namočte do čokoládové polevy. Poté je vraťte do mrazáku znova ztuhnout a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.