Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí sušenky

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Domácí sušenky - postup přípravy

Klasické sušenky jsou velmi chutné a můžete je snadno připravit ve velkém množství. Recept je velmi jednoduchý a potřebujete jen několik základních surovin. Díky tomu budou velmi levné a přitom jich získáte hodně, což ocení především vaše děti. Pokud jim většinou zakazujete sladké a sušenky, nyní můžete udělat výjimku, protože jsou domácí a velmi lahodné a křehké.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do misky dejte máslo o pokojové teplotě. Do másla přidejte moučkový cukr.




Rozšlehejte vše mixérem při vysoké rychlosti, dokud nebude směs načechraná. Poté přidejte sáček vanilkového cukru. Nyní můžete přidat také půl šálku mouky a škrob.

Znovu důkladně promíchejte mixérem. Nasypte do směsi zbytek mouky. Nejdříve vše promíchejte lžící a poté můžete začít s hnětením rukama, dokud těsto nebude hladké.


Těsto by mělo vypadat měkké a homogenní. Na plech dejte papír na pečení a připravte si cukrářský sáček. Naplňte ho těstem a s jeho pomocí vytvořte hezké kulaté sušenky.

Mezi jednotlivými sušenkami by na plechu měly být alespoň 2 cm. Vložte plech na hodinu do lednice. Poté ho ihned dejte na 20 – 25 minut do trouby na 180 stupňů. Nechte je vychladnout a užijte si jejich úžasnou chuť.

Vaše děti budou nadšené a návštěvy vás nebudou moci pomluvit, když jim naservírujete domácí sušenky. Navíc je jejich výroba velmi levná a jednoduchá.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů