Domácí sušenky - postup přípravy
Klasické sušenky jsou velmi chutné a můžete je snadno připravit ve velkém množství. Recept je velmi jednoduchý a potřebujete jen několik základních surovin. Díky tomu budou velmi levné a přitom jich získáte hodně, což ocení především vaše děti. Pokud jim většinou zakazujete sladké a sušenky, nyní můžete udělat výjimku, protože jsou domácí a velmi lahodné a křehké.
Ingredience
Do misky dejte máslo o pokojové teplotě. Do másla přidejte moučkový cukr.
Rozšlehejte vše mixérem při vysoké rychlosti, dokud nebude směs načechraná. Poté přidejte sáček vanilkového cukru. Nyní můžete přidat také půl šálku mouky a škrob.
Znovu důkladně promíchejte mixérem. Nasypte do směsi zbytek mouky. Nejdříve vše promíchejte lžící a poté můžete začít s hnětením rukama, dokud těsto nebude hladké.
Těsto by mělo vypadat měkké a homogenní. Na plech dejte papír na pečení a připravte si cukrářský sáček. Naplňte ho těstem a s jeho pomocí vytvořte hezké kulaté sušenky.
Mezi jednotlivými sušenkami by na plechu měly být alespoň 2 cm. Vložte plech na hodinu do lednice. Poté ho ihned dejte na 20 – 25 minut do trouby na 180 stupňů. Nechte je vychladnout a užijte si jejich úžasnou chuť.
Vaše děti budou nadšené a návštěvy vás nebudou moci pomluvit, když jim naservírujete domácí sušenky. Navíc je jejich výroba velmi levná a jednoduchá.