Pudinkové šátečky s broskvemi - postup přípravy
Potěšte své chuťové pohárky nadýchaným a vláčným dezertem, který připravíte za pár minut. Pudinkové šátečky s broskvemi jsou jednoduché, osvěžující a úžasně šťavnaté.
Základ
Pudink
Zdobení
Na potření
Na posypání
V rendlíku vyšlehejte vejce se škrobem a klasickým i vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mléko a směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí.
Vzniklý pudink odstavte z tepla, vmíchejte do něj máslo, přelijte ho do mísy a zakryjte potravinovou fólií. Mísu vložte do lednice a pudink nechte zcela vychladnout.
Tip: Aby na pudinku nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.
Na rovný povrch rozprostřete těsto, které rozřežte na 8 stejných obdélníků. V rozích každého z nich vytvořte řezy, směřující do středu tak, jak to můžete vidět níže ve videu.
Střed obdélníků potřete náplní a rohy těsta zahněte do středu tak, aby náplň zakryly. Šátečky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, potřete je mlékem a na každý z nich položte broskev.
Pudinkové šátečky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Po upečení broskve potřete medem a pochoutku servírujte posypanou moučkovým cukrem.
Tip: Dezert servírujte až poté, co vychladne. Díky tomu bude lépe stravitelný. Než ho zkonzumujete, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě, která zabrání vysychání.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolce facili