Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pudinkové šátečky s broskvemi

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 23 minut

Pudinkové šátečky s broskvemi - postup přípravy

Potěšte své chuťové pohárky nadýchaným a vláčným dezertem, který připravíte za pár minut. Pudinkové šátečky s broskvemi jsou jednoduché, osvěžující a úžasně šťavnaté.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Pudink

Zdobení

Na potření

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku vyšlehejte vejce se škrobem a klasickým i vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mléko a směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí. 

2. KROK

Vzniklý pudink odstavte z tepla, vmíchejte do něj máslo, přelijte ho do mísy a zakryjte potravinovou fólií. Mísu vložte do lednice a pudink nechte zcela vychladnout. 

Tip: Aby na pudinku nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.

3. KROK

Na rovný povrch rozprostřete těsto, které rozřežte na 8 stejných obdélníků. V rozích každého z nich vytvořte řezy, směřující do středu tak, jak to můžete vidět níže ve videu. 

4. KROK

Střed obdélníků potřete náplní a rohy těsta zahněte do středu tak, aby náplň zakryly. Šátečky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, potřete je mlékem a na každý z nich položte broskev. 

5. KROK

Pudinkové šátečky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Po upečení broskve potřete medem a pochoutku servírujte posypanou moučkovým cukrem. 

6. KROK

Tip: Dezert servírujte až poté, co vychladne. Díky tomu bude lépe stravitelný. Než ho zkonzumujete, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě, která zabrání vysychání.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolce facili

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů