Jednoduché domácí sušenky à la velikonoční zajíček - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, co ještě upéct na Velikonoce, vyzkoušejte recept na tyto jednoduché domácí sušenky à la velikonoční zajíček, na kterých si pochutnají nejen děti, ale i dospělí. Jejich příprava je velmi snadná a hotovo budete mít už za pár minut.
Ingredience
Do mísy nalijte mléko a vmíchejte do něj olej. Poté do něj přisypte cukr a směs krátce promíchejte. Následně do mísy rozklepněte vejce a pečlivě ho vmíchejte.
Do mísy přisypte rýžovou mouku a důkladně ji vmíchejte. Pokud je těsto příliš tekuté, vmíchejte do ní ještě trochu rýžové mouky.
Těsto přendejte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte kolečka o průměru 4 cm.
Ke kolečkům nastříkejte uši a vytvořte tak tvar zajíčka. Poté si lehce navlhčete prst vodou a pokud je na některé sušence nerovnost, lehce ji rozetřete.
Zajíčky přendejte do předehřáté trouby na 160 °C a pečte je přibližně 20 minut. Poté je vyjměte a nechte je zcela vychladnout.
Nakonec zajíčkům namalujte pomocí jedlého fixu oči a čumáček, nebo je ozdobte dle své fantazie. Poté je můžete ihned servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.