Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí sušenky „Ježci“

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Domácí sušenky „Ježci“ - postup přípravy

Vlastně ani nemusíte mít děti, abyste měli chuť na trošku zajímavější sušenky, než jsou ty obyčejné kulaté. Tyto vypadají jako ježci a dozajista potěší každého, komu se je rozhodnete naservírovat.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Ozdoba

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do větší mísy prosejte mouku s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Rozklepněte do ní vejce, přidejte změklé máslo a ručně vypracujte těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte ho na cca 15 minut do lednice zatuhnout. Poté z těsta vytvořte malé ježky a ty dejte na plech vyložený pečicím papírem.

2. KROK

Vložte plech do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte ježky po dobu cca 10 až 13 minut. Čokoládu rozpusťte společně s máslem a ze vzniklé polevy štětcem vytvořte tělíčko ježků a jejich oči a nos. Tělíčka od ježků poté ještě obalte ve strouhaném kokosu, který bude působit jako ježčí bodliny. Poté máte sušenky připravené, dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů