Domácí švestková povidla ze 2 surovin - postup přípravy
Až vyzkoušíte tento snadný recept na domácí švestková povidla, už nebudete chtít ta z obchodu. Jsou chuťově výrazná a hodí se do dezertů, na pečivo i k masu.
Ingredience
Do většího hrnce vložte 2500 g omytých, vypeckovaných švestek, který zasypte 500 g cukru. Vrstvu cukru pokryjte zbytkem švestek, které zasypte zbytkem cukru a hrnec zakryjte pokličkou.
Švestky nechte reagovat celou noc a druhý den, až ovoce pustí šťávu, hrnec postavte na teplo a jeho obsah vařte 60 minut, za občasného míchání.
Rozvařené švestky rozmixujte a pokračujte ve vaření dalších 20 minut, za stálého míchání. Povidly následně naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete.
Poznámka: Sklenice můžete sterilizovat v troubě při 60 °C po dobu 30 minut.
Domácí švestková povidla nechte vychladnout dnem vzhůru, pod dekou a poté je skladujte na tmavém a chladném místě. Po otevření povidla uchovávejte v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

