Jednoduchý bílý chléb

ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Jednoduchý bílý chléb - postup přípravy

Pokud chcete doma mít čerstvé pečivo, jednoduše si jej sami upečte. Tento bílý chléb je velmi jemný, nadýchaný a vychutnáte si ho mnohonásobně více než jakýkoliv kupovaný.
1. KROK

Do zadělávací mísy dejte nejprve všechny sypké suroviny na těsto, pak přilijte olej a vlažnou vodu a mléko. Vypracujte hladké, nepříliš lepivé těsto. Přikryjte ho a nechte asi hodinu kynout.

2. KROK

Těsto rozdělte na 2 části, dejte je na pomoučněný vál a udělejte rukou z každé části zhruba čtvercovou placku. Ve třetinách každou přehněte dovnitř, utěsněte spoje těsta (viz video) a pak ho natěsno srolujte do bochánku. Prsty opět zarovnejte spoje těsta, aby se bochánek nerozbaloval. Dejte oba bochánky na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte a nechte asi 20 minut kynout.

3. KROK

Do každého bochánku udělejte 3 až 4 šikmé řezy ostrým nožem. Rozšlehejte vejce a oba chleby jím potřete. Vložte plech s nimi do předehřáté trouby na 180 °C a pečte je, dokud nebudou krásně zlatavé.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 204 hlasů
Nahlásit chybu
115 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt