Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí sýr ze zakysané smetany

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 7 minut

Domácí sýr ze zakysané smetany - postup přípravy

Domácí sýr ze zakysané smetany je lahodný a krémový. Můžete ho servírovat s pečivem, nebo ho přidat do salátů. Jedná se o zdravou alternativu kupovaných sýrů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mléko nalijte do hrnce a začněte ho zahřívat. Mezitím v misce vyšlehejte vejce se solí a zakysanou smetanou a vzniklou směs vmíchejte do teplého mléka. 

2. KROK

Obsah hrnce přiveďte k varu a vařte ho 5 minut. Poté hrnec odstavte z tepla, přikryjte ho pokličkou a směs nechte 10–15 minut volně chladnout.

3. KROK

Následně si nachystejte misku, na kterou položte cedník vyložený plátýnkem a obsah hrnce sceďte. 

Poznámka: Jak správně postupovat, můžete vidět ve videu níže.

4. KROK

Sýr do plátýnka zabalte a položte na něj těžítko. Poté ho vložte na 3 hodiny do lednice.

Poznámka: Díky tomuto postupu ze sýra vykape maximum tekutiny.

5. KROK

Po této době můžete domácí sýr ze zakysané smetany servírovat s oblíbeným pečivem nebo ho například vmíchat do zeleninového salátu. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Ich mische lecker

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů