Domácí sýrové placky - postup přípravy
Došla vám již inspirace, co se týká příprav večeře pro celou rodinu? Pak si přestaňte lámat hlavu a vsaďte například na domácí sýrové placky. Jsou vláčné, jemné a jednoduché na přípravu. Všichni se po nich budou oblizovat.
Ingredience
Začněte přípravou těsta. Do mísy si vsypte prosátou hladkou mouku a udělejte do ní důlek. Poté vložte vajíčko, sůl, vlijte slunečnicový olej a zakápněte zakysanou smetanou. Z ingrediencí vypracujte rukama hladké a vláčné těsto, které zabalte do sáčku a chlaďte asi půl hodiny v lednici.
Tvoření placek a jejich plnění
Po uplynutí půl hodiny vyjměte těsto z chladničky, dejte na pomoučený vál a vytvořte z něj váleček. Ten rozdělte nožem na několik stejně velkých kousků a ty vyválejte válečkem na placku.
Do ní pak vkládejte přiměřené množství náplně, kterou jste si připravili z nahrubo strouhaného čedaru, vejce a rozpuštěného másla. Jednotlivé kusy pečlivě zabalte a rukou vytvarujte placku. Můžete těsto i poválet.
Smažení sýrových placek a servírování
Nyní se pusťte do pečení sýrových placek. Vezměte si k ruce nepřilnavou pánev a na sucho v ní opékejte placičky dozlatova z obou stran. Pokrm podávejte pomazaný rozpuštěným máslem ihned po přípravě.
Pečivo je však chutné i studené. Přidat k porci můžete jakýkoliv zeleninový salátek, masový steak, nebo uzeninu. Přejeme vám dobrou chuť.
Různé variace sýrových placek
Pokud si budete chtít placky vylepšit, můžete do náplně přidat klidně i nahrubo strouhanou libovou šunku nebo třeba čerstvé bylinky dle preferencí. Hodit se bude petrželka, pažitka a podobně. Místo čedaru je pak možné použít k plnění i nivu, mozzarellu, eidam a jiné oblíbené sýry.