Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Majonézové rohlíčky plněné nivou a anglickou slaninou

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 180 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Majonézové rohlíčky plněné nivou a anglickou slaninou - postup přípravy

Dnes budou rohlíčky obzvláště vypečené. Plněné jsou plátkem anglické slaniny a také strouhanou nivou, jak je peče paní Vladimíra Bosáková, která se s námi podělila o svůj domácí osvědčený recept.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Hladkou mouku prosejte do mísy, přidejte k ní cukr a sůl, rozdrobte čerstvé droždí a vše zalijte majonézou a mlékem. Z ingrediencí zadělejte hutné, pružné a nelepivé těsto, z něhož zformujte bochánek. Hotové těsto nechte v teple zakryté čistou utěrkou nebo přilnavou fólií asi 1,5 hodiny kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem

2. KROK

Vykynuté těsto rozdělte na 10 kousků. Každý z nich rozválejte na tenkou oválnou placku. Doprostřed placky položte dva plátky slaniny a zasypejte je strouhanou nivou. Placku pak stočte do tvaru rohlíčku. Stejným způsobem zpracujte všechny kousky těsta.

3. KROK

Hotové rohlíčky vyrovnejte na plech pokrytý pečicím papírem, zakryjte je utěrkou a nechte je dalších 20 minut vykynout. Mezitím rozehřejte troubu na 180 °C. Vykynuté rohlíčky na povrchu potřete vodou a posypejte mákem, solí nebo sezamovými či jinými semínky a pošlete je do trouby péct asi 20 minut dozlatova. Po dopečení je nechte mírně zchladnout a podávejte. Nejlépe chutnají čerstvé ihned z trouby, chutné jsou ale i později po vychladnutí.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů