Domácí sýrové rohlíky - postup přípravy
Z obyčejného kynutého těsta na tukový rohlík můžete udělat i vynikající sýrové pečivo. To navíc vyjde jen na zlomek ceny toho kupovaného.
Ingredience
Do mísy dejte mouku, cukr, sušené droždí, sůl, olej a pak vše zalijte vlažnou vodou. Vypracujte hladké nelepivé těsto. Přikryjte ho a nechte 30 minut kynout.
Těsto vyklopte na pomoučněný vál, ještě ho rukou prohněťte a poté ho rozdělte na 6 dílů. Z každého vyválejte zhruba čtvercovou placku, která se ale k jedné straně bude mírně zužovat. Pak je srolujte od širší strany k užší do tvaru rohlíku a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Rohlíky přikryjte a nechte 15 minut kynout.
Mezitím si nastrouhejte tvrdý sýr na hrubém struhadle. Rohlíky poté potřete mlékem a posypejte sýrem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte rohlíky 17 až 20 minut.