Domácí tvarohové šátečky - postup přípravy
Pokud máte rádi tvarohové šátečky, můžete je upéct z jednoduchého máslového těsta, které se podobá listovému, ale na rozdíl od něj se nepřekládá. Svůj oblíbený recept nám poskytla paní Dagmar Kazdová.
Na těsto
Na náplň
Dále
Do mísy dejte mouku, změklé máslo, žloutek, ocet, vodu a sůl. Těsto zpracujte rukama tak, aby bylo hutné a lesklé. Pak ho zabalte do fólie a dejte na 12 hodin do lednice.
Před pečením si připravte náplň. Měkký tvaroh smíchejte s cukrem (množství záleží na vaší chuti), vanilkovým cukrem, rozinkami a vše dokonale promíchejte.
Těsto na vále vyválejte na tenkou placku a nakrájejte ji na čtverce, rozměr přizpůsobte tomu, jak velké chcete šátečky mít. Doprostřed každého čtverce dejte trochu náplně, přeložte ho na trojúhelník a spoje těsta dobře přimáčkněte.
Připravené šátečky dejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je rozšlehaným vejcem a vložte do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečte je do růžova. Ještě horké je pocukrujte směsí moučkového a vanilkového cukru.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.