Domácí tvarohový koláč - postup přípravy
Tvarohový koláč je ideální moučník, který vás potěší svou chutí při jakékoliv příležitosti. Jeho příprava je více než snadná a na jeho přípravu ani nebudete potřebovat nic vážit; recept nám poskytla paní Lenka Sedláčková.
Těsto
Náplň
Na vymazání formy
Do větší mísy rozklepněte vejce a vyšlehejte je spolu s moučkovým cukrem. Poté do nich postupně zašlehejte i plnotučné mléko a rostlinný olej. Nakonec do nich prosejte polohrubou mouku s práškem do pečiva a finálně těsto prošlehejte. Kulatou formu o průměru 26 cm vymažte rostlinným olejem a nalijte do ní polovinu těsta. Dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte těsto cca 15 minut.
Mezitím připravte tvarohovou náplň. Do čisté mísy dejte tvaroh a vyšlehejte ho s moučkovým cukrem. Poté do něj ještě zašlehejte rozklepnuté vejce a nakonec i citronovou kůru. Po uplynulých 15 minutách naneste na těsto tvarohovou náplň, na tu nalijte druhou polovinu těsta a koláč dopékejte dalších 15–20 minut dozlatova.