Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí tvarohový koláč

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Domácí tvarohový koláč - postup přípravy

Tvarohový koláč je ideální moučník, který vás potěší svou chutí při jakékoliv příležitosti. Jeho příprava je více než snadná a na jeho přípravu ani nebudete potřebovat nic vážit; recept nám poskytla paní Lenka Sedláčková.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Náplň

Na vymazání formy

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do větší mísy rozklepněte vejce a vyšlehejte je spolu s moučkovým cukrem. Poté do nich postupně zašlehejte i plnotučné mléko a rostlinný olej. Nakonec do nich prosejte polohrubou mouku s práškem do pečiva a finálně těsto prošlehejte. Kulatou formu o průměru 26 cm vymažte rostlinným olejem a nalijte do ní polovinu těsta. Dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte těsto cca 15 minut.

2. KROK

Mezitím připravte tvarohovou náplň. Do čisté mísy dejte tvaroh a vyšlehejte ho s moučkovým cukrem. Poté do něj ještě zašlehejte rozklepnuté vejce a nakonec i citronovou kůru. Po uplynulých 15 minutách naneste na těsto tvarohovou náplň, na tu nalijte druhou polovinu těsta a koláč dopékejte dalších 15–20 minut dozlatova.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů