Domácí vařená kořeněná slanina - postup přípravy
Máte rádi slaninu a rádi byste si ji vyzkoušeli doma, anebo nemáte důvěru v produkty koupené v obchodě? Pak pro vás máme skvělý recept na domácí vařenou slaninu, která je příjemně kořeněná a chuťově naprosto dokonalá. K její přípravě je zapotřebí několik speciálně vybraných přísad, které předem zaručují úspěch. Odhoďte obavy stranou a pojďte se do toho pustit!
Ingredience
Návod na přípravu:
Množství surovin je určeno na jeden litr vody. Před přípravou ponořte bůček do hrnce, zalijte ho vodou tak, aby byl úplně potopený, a pak změřte její objem. Na základě této hodnoty pak vypočtěte příslušné množství surovin, které při přípravě použijete.
Do odměřené vody v hrnci pak přidejte příslušné množství soli, přidejte slupky z cibule a na čtvrcenou celou cibuli. Slupky dodají nálevu, a tím i masu, krásnou zlatavou barvu. Přidejte bobkové listy a kuličky pepře i nového koření.
Vepřové maso rozkrájejte na proužky, které můžete přehnout napůl a svázat nití, aby se do hrnce lépe vešly. Ponořte je do nálevu, na kamnech přiveďte k varu a vařte maso asi 10 minut. Pak vypněte oheň a nechte maso v nálevu stát, dokud pozvolna úplně nevychladne.
Takto připravené maso v nálevu přiklopte pokličkou a postavte ho na 24 hodin na nějaké chladné místo, například do spíže či do sklepa, případně do lednice.
Následující den vývar sceďte, kousky vepřového masa rozvažte z nití a maso potřete prolisovaným česnekem, případně dalším kořením podle chuti. Takto připravenou slaninu pak vložte do mísy a dejte na dalších 24 hodin chladit v lednici a pak ho přendejte do mrazáku. Poté, co slanina úplně zmrzne, je hotovo. Můžete ji rozmrazit a podávat.