Domácí vláčný ananasový koláč - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na ananasový koláč, který vás překvapí svou jednoduchostí a osvěžující ananasovou chutí. Servírovat ho můžete s čerstvou šlehačkou nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Ingredience
Ingredience
Ananas oloupejte a nakrájejte ho na malé kousky. Rozmixujte ho s vodou dohladka. Poté přidejte cukr, kukuřičný škrob a důkladně vše promíchejte.
Směs přelijte do hrnce a vařte ji na středním ohni za stálého míchání, dokud nezhoustne. Poté ji odstavte a přikryjte potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup.
V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, a sušené mléko. Přidejte změklé máslo a postupně přilívejte vodu s cukrem a solí, dokud vznikne hladké těsto. Poté ho znovu vypracujte rukama a nechte 15 minut odpočinout.
Formu vymažte máslem a těsto rozdělte na dvě části. Poté ho rozválejte na pláty. Položte první plát těsta do formy, na něj naneste ananasovou náplň a přikryjte druhým plátem těsta.
Těsto potřete žloutky a koláč pečte v předehřáté troubě na teplotu 170 °C po dobu 45 minut. Poté ho nechte vychladnout a servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.