Domácí zavařený bůček s česnekem - postup přípravy
Zavařte si vlastní šťavnatý bůček s česnekem a vyrobte si vlastní zásobu domácích uzenin. Tento recept vám ukáže, jak připravit maso tak, aby šlo dlouho skladovat a výborně chutnalo.
Zavařený bůček
Nálev
Sklenice o velikosti 500 ml včetně víček a veškerého nádobí, které budete používat, ponořte do hrnce s vodou s mycím přípravkem na nádobí, přidejte balení jedlé sody a nechejte projít varem po dobu alespoň 10 minut. Sklenice a ostatní nádobí vyskládejte na plech a nechte vyschnout.
Maso nakrájejte na větší kousky a naskládejte ho do připravených sklenic. Do každé nádoby o objemu 500 ml vložte 1 stroužek česneku, 1 bobkový list a 2 kuličky černého pepře.
Na přípravu nálevu smíchejte 1000 ml vody s 120 g soli a přivedete k varu. Vařící nálev nalejte do nádob s masem a uzavřete čistými víčky.
Na dno hrnce položte utěrku a sklenice vložte do hrnce. Zalijte je horkou vodou asi 2 cm pod okraj. Přivedete vodu k varu. Od okamžiku varu vařte na mírném ohni po dobu 2 hodin
Poté sklenice vyjměte, pečlivě uzavřete víčka a nechte je vychladnout. Vychlazené nádoby poté uložte do lednice. Zavařený bůček lze konzumovat následující den.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусная Жизнь