Domácí piškotové sušenky plněné marmeládou - postup přípravy
Pokud nevíte, co si připravit, když vás honí mlsná, vyzkoušejte tyto domácí piškotové sušenky plněné marmeládou. Jako náplň můžete použít i Nutellu nebo Lotus pomazánku.
Ingredience
Vejce rozklepněte do mísy a vyšlehejte je se solí, vanilkovým cukrem a klasickým cukrem. Šlehejte je 5–10 minut, dokud směs nenabude na objemu a nebude světlá a nadýchaná.
Mouku prosejte společně s kypřicím práškem do pečiva a postupně ji zapracujte do vaječné směsi. Do těsta přidejte citronovou kůru. Poté vše opatrně promíchávejte, aby těsto zůstalo vzdušné.
Těsto přendejte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem vytvořte malé piškoty. Pečte je v předehřáté troubě na teplotu 180 °C po dobu 10–12 minut, dokud nejsou zlatavé
Upečené piškoty nechte vychladnout a poté spojte vždy dva kousky dohromady hustou marmeládou, Nutellou nebo jinou oblíbenou sladkou pomazánkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.