Dort Castella s čokoládovými kousky - postup přípravy
Tento dezert je jedinečný svou nadýchanou strukturou a jeho příprava není příliš složitá. Dort Castella obsahuje čokoládové kousky, které příjemně křupnou a ihned poté se rozpustí na jazyku.
Těsto
Sníh
Zdobení
Vaječné žloutky vyšlehejte se solí, vanilkovým aroma, mlékem a olejem. Do vzniklé směsi prosejte mouku, ingredience zamíchejte a směs rovnoměrně rozdělte do dvou misek.
Do jedné části směsi přimíchejte kakaový prášek a půl lžíce mléka. Do mísy s vaječnými bílky vmíchejte citronovou šťávu a vyšlehejte sníh, do kterého, za stálého šlehání, přidávejte cukr.
Tip: Cukr přidejte na třikrát, a to po každých 30 vteřinách šlehání.
Polovinu množství sněhu opatrně vmíchejte do kakaového těsta a druhou polovinu vmíchejte do světlé části těsta. Kakaovým těstem vyplňte formu na pečení vyloženou pečicím papírem a na ni rovnoměrně rozprostřete světlou část těsta.
Do světlého těsta zakomponujte čokoládové kousky a formu na pečení umístěte do pekáče plného vody. Dezert pečte v předehřáté troubě na 150–160 °C po dobu 70 minut.
Tip: Dort Castella vyjměte z formy na pečení, nechte jej volně vychladnout a servírujte ho nakrájený na obdélníky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Delmira Cooking