Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Recept na křehký jablkový koláč

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Recept na křehký jablkový koláč - postup přípravy

Tento recept na křehký jablkový koláč vám ukáže, že moučníky mohou být chutné a zároveň velmi jednoduché. Stačí jenom pár ingrediencí, správný postup a vznikne sladká ovocná pochoutka, se kterou stoprocentně uctíte každého, kdo k vám přijde na návštěvu.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začínáme těstem

Stejně jako jakýkoliv jiný, tak i recept na křehký jablkový koláč se začíná přípravou těsta. A to tak, že se do mísy vloží všechny ingredience, které se důkladně promíchají. Cílem je všechny ingredience důkladně zpracovat a také zajistit to, aby těsto bylo dokonale jemné a hladké. Když vznikne, nezapomeňte hop rozdělit na dvě poloviny.




Připravte si náplň

Když máte těsto hotové, nechte ho chvíli odpočívat. Mezi tím se můžete pustit do přípravy náplně. Ta vznikne tak, že jablka nejprve oloupete a potom je nastrouháte na hrubé části struhadla. Potom je smícháte s pudinkem a také s cukrem. Hmotu následně necháte chvíli odpočívat.

Jdeme na přípravu koláče

Jako první vezměte první polovinu těsta, vyválejte z ní obdélník, který vložíte do plechu vyloženého pečicím papírem. Na tuto vrstvu nanesete veškerou vaši připravenou náplň. To roztáhnete až do krajů a zajistíte, aby byla všude stejně vysoká. Potom si připravíte druhou polovinu těsta, vyválíte ji na stejnou velikost a položíte na náplň.

Už jenom upéct

Když je vše připraveno, rozšleháte si jedno vajíčko, kterým potřete horní část těsta. Potom můžete plech vložit do trouby předehřáté na teplotu 190 stupňů Celsia. Při této teplotě pečte asi 20 minut, dokud nebude mít těsto dokonale zlatavou barvu a nebude stoprocentně hotové. Poté vyndejte, nechte vychladnout, nakrájejte, a pokud máte zájem, tak i posypte moučkovým cukrem a už můžete ochutnávat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů