Dort s pařížskou šlehačkou, mascarpone a ovocem - postup přípravy
Jedná se o velmi levný a snadný dort podle receptu od paní Dany Hanzlíčkové, který ale umí být pekelně dobrý. Spolu s pařížskou šlehačkou, mascarpone a ovocem v želatině neudělá ostudu ani při narozeninové oslavě.
Ingredience na korpus
Na náplň a zdobení
Vejce vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem do jemné a nadýchané pěny. Přisypejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli, směs nařeďte 10 lžícemi horké vody a vymíchejte homogenní těsto.
Kulatou dortovou formu vyložte pečicím papírem a vlijte do ní připravené těsto, které dejte péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C po dobu kolem 30 až 35 minut. V průběhu pečení neotevírejte dvířka trouby, tepelný šok by způsobil propadnutí těsta.
Po dopečení nechte korpus úplně vychladnout, vyjměte ho z formy a podélně ho rozkrojte na dvě či více částí.
Připravte si pařížskou šlehačku a mascarpone a obojí smíchejte s jedním ztužovačem šlehačky do homogenní hmoty. Asi dvě třetiny jí rozetřete na spoj dvou plátů dortu a zbylou třetinou potřete vršek.
Podle návodu na obalu připravte želatinu, a když je horká, vsypte do ní bobulové ovoce. Nechte želatinu v hrnci mírně ztuhnout a poté ji nalijte na dort. Poté jej vložte do lednice a nechte ho alespoň 3 až 5 hodin uležet a ztuhnout. Hotový dort pak už jen nakrájejte na porce a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.