Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smetanový dort „Medvěd na severu“

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 200 minut
čas vaření Vaření: 36 minut

Smetanový dort „Medvěd na severu“ - postup přípravy

Pokud máte příležitost na upečení dortu, tak rozhodně neváhejte a vrhněte se na tento konkrétní. Nepotřebujete na něj moc ingrediencí, příprava je velice snadná a výsledek i přesto vypadá naprosto famózně.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do větší mísy dejte cukr, zakysanou smetanu, rozpuštěné máslo a promíchejte. Poté do směsi prosejte mouku s práškem do pečiva, znovu smíchejte a uhněťte těsto. Rozdělte jej na dva díly a jeden smíchejte s kakaem. Obě části rozprostřete na potravinářskou fólii, zabalte je a dejte na hodinu do lednice.

2. KROK

Poté ještě každý kus rozdělte na tři díly, vyválejte je postupně na pečicím papíře a ze všech vykrojte kruh o průměru 20 cm. Každý kruh přeneste na plech a dejte do trouby předehřáté na 200 stupňů péct na 5 až 6 minut. Co se týče světlého těsta, upečte i odřezky. V hluboké míse vyšlehejte zakysanou smetanu s moučkovým cukrem.

3. KROK

Nachystejte si odnímatelnou formu a dejte ji na tác. Naspod dejte čokoládové těsto, potřete krémem, světlé těsto, znovu potřete krémem a postup opakujte, dokud dort nezakončíte krémem namazaným na světlém těstě. Nechejte na 2 hodiny zatuhnout v lednici a po vytažení dort pomažte po stranách krémem a celý jej posypejte rozemletými odřezky ze světlého těsta. Poté můžete servírovat, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů