Dort s třešňovou náplní a tvarohem - postup přípravy
Až budete chtít ohromit své blízké něčím skutečně originálním, připravte pro ně luxusní dort s třešňovou náplní. Je vláčný, nadýchaný a má osvěžující chuť.
Těsto
Třešňová náplň
Tvarohová náplň
Pusinková vrstva
Na posypání
Vlašské ořechy s mandlemi rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte s moučkovým cukrem, moukou a nastrouhaným máslem.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek, mouku prosejte.
Do směsi vmíchejte jogurt s vaječným žloutkem a vytvořte těsto, kterým pokryjte dno dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem.
Poznámka: Asi 3 cm těsta by měly zakrývat i stěny ráfku.
Nyní připravte náplň. V rendlíku smíchejte mražené třešně s cukrem a směs zahřívejte 2–3 minuty. Poté přidejte kukuřičný škrob, rozpuštěný ve vodě a pokračujte ve vaření 6–7 minut, do zhoustnutí.
Náplní pokryjte těsto v ráfku a připravte tvarohovou náplň. Tvaroh vyšlehejte s cukrem, citronovou kůrou, vaječnými žloutky, škrobem a směsí pokryjte třešňovou vrstvu na dortu.
Dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut a mezitím připravte pusinkovou vrstvu. Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli a postupně do nich vešlehejte také cukr.
Pusinkovou hmotou pokryjte upečený dezert, který vraťte do trouby a pokračujte v pečení ještě 15 minut.
Tip: K aplikaci pusinkové vrstvy použijte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí.
Dort s třešňovou náplní servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky.
Poznámka: Aby byl dezert lépe stravitelný, servírujte ho až po vychladnutí.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Deliziose ricette di Katrine

