Drchlancová polévka

i Zdroj fotografie: Jitka Zeiselová
i Zdroj fotografie: Jitka Zeiselová
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Drchlancová polévka - postup přípravy

Nikdo sice neví, kde se názvy této polévky vzaly, je ale známá také jako frncochatá nebo chuchvalečková. Původ těchto slov, ať už je jakýkoliv, však tkví ve zvláštně vypadající zavářce z vajec a mouky nebo krupice.
1. KROK

Nakrájejte očištěnou cibuli na drobné kostičky a na kousku sádla ji osmahněte dorůžova. Přidejte hrubou krupici a nechte ji chvilku zasmažit. Vyklepněte vejce, rozšlehejte je a vlijte je do krupičného základu. Trochu promíchejte, nechte vejce osmažit a podlijte troškou vody nebo vývaru. Poté šťouchadlem na brambory rozmačkejte vaječnou hmotu na menší kousky.

2. KROK

Do polévky přidejte hrst polévkové zeleniny, dolijte vodu či vývar do plného hrnce, podle chuti osolte a opepřete, případně přidejte masox nebo jiné oblíbené polévkové koření. Nechte polévku provařit asi 15 minut, poté přidejte prolisovaný česnek a jemně nasekanou pažitku a podávejte.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 516 hlasů
Nahlásit chybu
115 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt