Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kulajda s brambory a vařeným vejcem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Domácí kulajda s brambory a vařeným vejcem - postup přípravy

Recept na domácí kulajdu by měla znát každá správná hospodyňka. Připravte si chutnou a výživnou polévku podle jednoho z nejjednodušších receptů z Youtube kanálu Recepty bez brepty.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve dejte vařit oloupané brambory, nakrájené na kostičky, na 5 minut do osolené vody s kmínem. Vařit dejte na 10 minut také vejce, které poté nechte vychladnout a oloupejte jej.

Poznámka: Brambory nevařte déle. Budete je následně vařit ještě v polévce.

2. KROK

Na pánvi rozpusťte máslo a rozmíchejte v něm mouku. Vytvoříte tak jíšku, kterou za stálého míchání zalijte mlékem. Do mléka vlijte vývar a polévku ochuťte solí a pepřem. Poté do tekutiny vsypte brambory, které jste předem scedili. 

3. KROK

Do polévky vmíchejte houby a nakrájejte si omytý kopr. Polévku ochuťte octem, cukrem, zamíchejte ji a vařte ji 20 minut. 

Poznámka: Před přidáním hub do polévky je připravte podle návodu na jejich obalu. Máte-li čerstvé nebo mražené houby, můžete je přidat hned. 

4. KROK

Uvařenou polévku odstavte z tepla a vmíchejte do ní nasekaný kopr. 

Tip: Polévku podávejte s natvrdo uvařeným vejcem rozkrojeným na půl. 

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů