Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Drobenkový koláč s malinami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Drobenkový koláč s malinami - postup přípravy

Drobenkový koláč podle receptu paní Vladimíry Bosákové je nevšedním doplňkem každého nedělního odpoledne s kávou. S malinami chutná božsky, je ale skvělý i s jiným sezónním ovocem.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Drobenka

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Ze všech surovin na drobenku vypracujte sypkou směs. Plech vyložte pečicím papírem a nasypejte na něj dvě třetiny drobenky.

2. KROK

Vaničkový tvaroh vyšlehejte s vajíčkem a cukrem. Směs bude řidší, takže se díky tomu bude snáze roztírat na drobenku. 

3. KROK

Nalijte tvarohovou směs na drobenku a rozetřete ji příborovým nožem nebo stěrkou. Na vrstvu tvarohu poklaďte maliny či jiné libovolné ovoce a zasypejte ho zbytkem drobenky.  

4. KROK

Koláč vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte ho zhruba dvacet minut. Po upečení ho můžete zaprášit moučkovým cukrem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů