Drobenkový koláč s malinami - postup přípravy
Drobenkový koláč podle receptu paní Vladimíry Bosákové je nevšedním doplňkem každého nedělního odpoledne s kávou. S malinami chutná božsky, je ale skvělý i s jiným sezónním ovocem.
Drobenka
Náplň
Ze všech surovin na drobenku vypracujte sypkou směs. Plech vyložte pečicím papírem a nasypejte na něj dvě třetiny drobenky.
Vaničkový tvaroh vyšlehejte s vajíčkem a cukrem. Směs bude řidší, takže se díky tomu bude snáze roztírat na drobenku.
Nalijte tvarohovou směs na drobenku a rozetřete ji příborovým nožem nebo stěrkou. Na vrstvu tvarohu poklaďte maliny či jiné libovolné ovoce a zasypejte ho zbytkem drobenky.
Koláč vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte ho zhruba dvacet minut. Po upečení ho můžete zaprášit moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.