Drožďová pomazánka s pažitkou - postup přípravy
Namazaný chléb s drožďovou pomazánkou a s pažitkou podle receptu paní Romany Važanské vás nastartuje do nového dne. Je to vyvážená snídaně plná vitamínů.
Ingredience
Na pánvi rozpusťte máslo, na kterém do zlatova orestujte najemno nakrájenou cibuli.
K cibuli nadrobte kostky droždí a za stálého míchaní ho nechte rozpustit. Směs dle chuti osolte a opepřete a nakonec vlijte vejce.
Směs míchejte až do zhoustnutí. Na závěr přidejte nasekanou pažitku a podle potřeby pomazánku ještě dosolte. Nejlépe chutná s čerstvým pečivem.
Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách RubyRom.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.