Špenátový nákyp s mozzarellou - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte univerzální pokrm, který se hodí jako předkrm, slaný dezert, bezmasý hlavní chod i příloha k masu. Je výživný a hotový za pár minut.
Základ
Na vymazání
Na pánvi s rozpáleným olejem smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Přidejte k ní důkladně omytý a nadrobno nasekaný špenát s nastrouhaným česnekem a směs duste 5 minut, pod pokličkou.
Mezitím v samostatné míse vyšlehejte vejce s mlékem, moukou, solí a pepřem. Po pěti minutách špenát ochuťte solí, pepřem a vmíchejte ho do vaječné směsi.
Přidejte fetu s hrstí nasekané petrželky, ingredience důkladně zamíchejte a směs vlijte do pekáče, vymazaného olivovým olejem.
Pokrm posypte nahrubo nastrouhanou mozzarellou, trochou nasekané petrželky a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Tip: Špenátový nákyp nemusíte podávat pouze jako lehký bezmasý hlavní chod. Skvěle se hodí jako předkrm i slaný dezert nebo originální příloha k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette Sfiziose