Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Špenátový nákyp s mozzarellou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Špenátový nákyp s mozzarellou - postup přípravy

Díky tomuto receptu získáte univerzální pokrm, který se hodí jako předkrm, slaný dezert, bezmasý hlavní chod i příloha k masu. Je výživný a hotový za pár minut.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na pánvi s rozpáleným olejem smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Přidejte k ní důkladně omytý a nadrobno nasekaný špenát s nastrouhaným česnekem a směs duste 5 minut, pod pokličkou. 

2. KROK

Mezitím v samostatné míse vyšlehejte vejce s mlékem, moukou, solí a pepřem. Po pěti minutách špenát ochuťte solí, pepřem a vmíchejte ho do vaječné směsi. 

3. KROK

Přidejte fetu s hrstí nasekané petrželky, ingredience důkladně zamíchejte a směs vlijte do pekáče, vymazaného olivovým olejem. 

4. KROK

Pokrm posypte nahrubo nastrouhanou mozzarellou, trochou nasekané petrželky a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. 

5. KROK

Tip: Špenátový nákyp nemusíte podávat pouze jako lehký bezmasý hlavní chod. Skvěle se hodí jako předkrm i slaný dezert nebo originální příloha k masu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Ricette Sfiziose

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů