Dušené červené zelí s jablkem - postup přípravy
Červené zelí s jablkem je skvělou šťavnatou přílohou, která se hodí k nejrůznějším druhům masa. Výhodou receptu je, že ho připravíte snadno a za pár minut.
Ingredience
Zelí omyjte a nakrouhejte na tenké proužky. V hrnci s rozpáleným máslem smažte nadrobno nakrájenou cibuli po dobu 3–4 minut. Poté ji zasypte cukrem.
Ingredience zamíchejte a přidejte k nim červené zelí s bobkovým listem a hřebíčkem. Vše zalijte citronovou šťávou a k ingrediencím přidejte nakrájené jablko.
Poznámka: Před krájením jablko oloupejte a odstraňte z něj jádřinec.
Vše znovu promíchejte a vařte 7–8 minut na středním plameni. Do hrnce vlijte také balzamikový ocet a pokračujte ve vaření dalších 5–6 minut.
V samostatné misce smíchejte trochu šťávy ze zelí se smetanou a džemem a směs vmíchejte do obsahu hrnce. Zelí vařte ještě 5 minut a poté ho servírujte s oblíbeným masem a přílohou, jako je knedlík nebo například bramborová kaše.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SOS kuchyně