Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dušené červené zelí s jablkem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 24 minut

Dušené červené zelí s jablkem - postup přípravy

Červené zelí s jablkem je skvělou šťavnatou přílohou, která se hodí k nejrůznějším druhům masa. Výhodou receptu je, že ho připravíte snadno a za pár minut.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Zelí omyjte a nakrouhejte na tenké proužky. V hrnci s rozpáleným máslem smažte nadrobno nakrájenou cibuli po dobu 3–4 minut. Poté ji zasypte cukrem. 

2. KROK

Ingredience zamíchejte a přidejte k nim červené zelí s bobkovým listem a hřebíčkem. Vše zalijte citronovou šťávou a k ingrediencím přidejte nakrájené jablko. 

Poznámka: Před krájením jablko oloupejte a odstraňte z něj jádřinec.

3. KROK

Vše znovu promíchejte a vařte 7–8 minut na středním plameni. Do hrnce vlijte také balzamikový ocet a pokračujte ve vaření dalších 5–6 minut. 

4. KROK

V samostatné misce smíchejte trochu šťávy ze zelí se smetanou a džemem a směs vmíchejte do obsahu hrnce. Zelí vařte ještě 5 minut a poté ho servírujte s oblíbeným masem a přílohou, jako je knedlík nebo například bramborová kaše.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: SOS kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů