Dušené hovězí maso s cibulí, česnekem a kořením - postup přípravy
Pomalu dušené hovězí maso na cibuli, česneku a aromatickém koření si zamilujete pro jeho křehkost a jemnost. Takový lahodný oběd neodmítne i ten největší mlsoun na světě! Přílohu pak můžete zvolit dle svých preferencí.
Ingredience
Začněte tím, že si hovězí maso odblaníte a pokrájíte na středně velké kousky.
Poté ho přemístěte do velkého hrnce a podlijte vodou.
Následně si oloupejte cibule, nasekejte je na menší kostičky, a rozložte je na maso v nádobě.
Na cibuli nakonec položte kousky másla a takto vařte pod poklicí na mírnějším plamenu asi 60 minut.
Po uplynutí jedné hodiny přidejte k hovězímu masu loupané a lisované česnekové stroužky, lžičku krupicového cukru, celé kuličky černého pepře, celé nové koření a sůl dle chuti (možné je celé koření umístit do speciální síťky, abyste ho nemuseli lovit).
Dobře vše promíchejte vařečkou a vařte stále na mírném ohni dalších 60 až 90 minut.
Hotové dušené hovězí odstavte z plotny a podávejte například s vařenými bramborami, s těstovinami, s rýží anebo s hranolky a kroketami.
Přejeme dobrou chuť.
Kromě výše zmíněného hovězího masa můžete podobným způsobem podusit klidně i vepřové maso. Hodit se bude zejména plec anebo třeba i krkovice, protože není sušší. Dále je možné doplnit pokrm o oblíbené koření. Výtečně vynikne i kmín, chilli koření, mletá sladká paprika anebo třeba majoránka.