Zapečené brambory s klobásou a vejcem podle tradičního českého receptu

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
25 minut
ČAS VAŘENÍ
70 minut
NÁROČNOST
Snadná

Zapečené brambory s klobásou a vejcem podle tradičního českého receptu - postup přípravy

Další z receptů aspirujících na nejlepšího přítele rodiny pochází z maďarského venkova a je vlastně neuvěřitelně jednoduchý. Tak jednoduchý, že nás nikdy nic podobného nenapadlo. Zapečte si tuhle perfektní večeři a dáte nám za pravdu, že k dokonalému chuťovému zážitku nejsou vůbec potřeba žádné exotické suroviny ani koření. Stačí ty nejprostší a nejobyčejnější věci, které jsou k dostání na každé venkovské chalupě.
1. KROK

Brambory ve slupce důkladně vydrbejte kartáčkem. Na kamnech přiveďte k varu vodu, přidejte do ní trochu soli a očištěné brambory, které vařte 20 minut doměkka. V jiném kastrůlku přiveďte k varu vodu a vložte do ní šest vajíček, které vařte asi 10 minut, aby žloutek uvnitř úplně ztuhl. Mezitím oloupejte dvě cibule a nakrájejte je na tenké půlkulaté proužky. Vhoďte je na pánev s trochou rostlinného oleje a nechte je na mírném ohni pomalu opékat a karamelizovat kolem 25 minut. Pak cibulku trochu osolte a promíchejte.

2. KROK

Uvařené brambory slijte, nechte vychladnout, oloupejte je a nakrájejte je na tenká kolečka. Uvařená vajíčka zalijte ledovou vodou, aby co nejrychleji vychladla. Pak z nich oloupejte skořápku a nakrájejte je na kolečka. Připravte si klobásu a i nakrájejte ji na tenká kolečka.

3. KROK

Zapékací misku vymažte lžící změklého másla a na dno vyskládejte vrstvu bramborových koleček. Osolte a opepřete a rozmístěte na brambory zkaramelizovanou cibuli, kterou posypejte červenou paprikou. Na vrstvu cibule vyskládejte v mírných rozestupech kolečka klobásy a mezi ně umístěte plátky vajíčka. Ze zdobicího sáčku vytlačte na vrstvu vajíček a klobásy vlnovku ze zakysané smetany a na ni opět vyskládejte vrstvu brambor. Opět osolte, opepřete a posypejte červenou paprikou. Pak přijde znovu cibulka, klobása a vajíčka, a nakonec znovu smetana.

4. KROK

Misku zakryjte pečicím papírem a hliníkovou fólií a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C péct po dobu 45 minut. Po uplynutí této doby sejměte ze zapékací misky vrstvu alobalu a pečicího papíru, povrch posypejte čerstvě nasekanou petrželkou, nakrájejte na porce a podávejte.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 468 hlasů
Nahlásit chybu
88 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt