Dušené hovězí po námořnicku - postup přípravy
Pepek námořník sice získával svou sílu zejména konzumací špenátu, nicméně dušeným hovězím po námořnicku od paní Vladimíry Bosákové by jistě také nepohrdnul. Pikantní chuť hovězího masa a červeného vína překvapivě doplňují vařená vejce, která celkovému pokrmu také dodávají barevný akcent.
Ingredience
Servírování
Hovězí zadní maso pečlivě odblaňte a nakrájejte na kostky či nudličky. Nezapomeňte ho osolit a opepřit. Oloupanou cibuli nakrájejte na drobno.
Na rozpálenou pánev vložte sádlo a cibuli na něm osmahněte tak, aby pustila šťávu a začala lehce pěnit. Na zpěněněné cibuli orestujte maso, v případě potřeby dosolte a přidejte kečup.
Maso s cibulí zalijte vínem a duste do změknutí. Nezapomínejte občas podlévat vodou. Když je maso měkké, nechte šťávu vydusit a zaprašte jej lžící hladké mouky. Než se šťáva vydusí, připravte si vejce vařená na tvrdo.
Při servírování položte na dušené maso vařená vejce, rozkrájená na čtvrtiny či na kolečka, a posypte je sekanou petrželkou. Ideální přílohou tomuto pokrmu je rýže, dle paní Bosákové je však možné podávat jej také například se špeclemi.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.