Dušené vepřové na okurkách s jalovcem - postup přípravy
Dušené vepřové na okurkách je výrazný, jemně kyselý, pokrm, který se hodí k obědu i večeři. Vyzkoušejte rychlý recept podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.
Ingredience
Cibuli, česnek a okurky nakrájejte nadrobno. Maso nakrájejte na tenké proužky. Na pánvi rozpalte olej, na kterém maso smažte 3–4 minuty, dokud se nezatáhne. Poté k němu přidejte cibuli a pokračujte ve smažení další 3 minuty.
Následně do směsi vmíchejte česnek a ihned ji zaprašte moukou. Ingredience zamíchejte a pokračujte ve smažení další minutu. Poté k masu přidejte hořčici, směs zalijte vodou a vmíchejte do ní vepřový bujon.
Pokrm ochuťte pepřem, kmínem, bobkovým listem a kuličkami jalovce. Vepřové na okurkách duste pod pokličkou 45 minut. Poté do pánve přidejte okurky a pokračujte ve vaření ještě 15 minut.
Tip: Kuličky jalovce můžete zaměnit za nové koření.
Dušené vepřové na okurkách dosolte dle vlastní chuti a pokrm servírujte s rýží.
Poznámka: Rýži můžete posypat trochou sušené petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem