Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dušené vepřové na okurkách s jalovcem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 67 minut

Dušené vepřové na okurkách s jalovcem - postup přípravy

Dušené vepřové na okurkách je výrazný, jemně kyselý, pokrm, který se hodí k obědu i večeři. Vyzkoušejte rychlý recept podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli, česnek a okurky nakrájejte nadrobno. Maso nakrájejte na tenké proužky. Na pánvi rozpalte olej, na kterém maso smažte 3–4 minuty, dokud se nezatáhne. Poté k němu přidejte cibuli a pokračujte ve smažení další 3 minuty. 

2. KROK

Následně do směsi vmíchejte česnek a ihned ji zaprašte moukou. Ingredience zamíchejte a pokračujte ve smažení další minutu. Poté k masu přidejte hořčici, směs zalijte vodou a vmíchejte do ní vepřový bujon. 

3. KROK

Pokrm ochuťte pepřem, kmínem, bobkovým listem a kuličkami jalovce. Vepřové na okurkách duste pod pokličkou 45 minut. Poté do pánve přidejte okurky a pokračujte ve vaření ještě 15 minut.

Tip: Kuličky jalovce můžete zaměnit za nové koření.

4. KROK

Dušené vepřové na okurkách dosolte dle vlastní chuti a pokrm servírujte s rýží. 

Poznámka: Rýži můžete posypat trochou sušené petrželky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů