Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý domácí medovník

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Rychlý domácí medovník - postup přípravy

S oblibou si kupujete medovník v supermarketu? Až ochutnáte ten domácí, jistě na kupovaný zanevřete. Je daleko chutnější a neobsahuje žádné konzervanty ani umělá sladidla. Připravený jej budete mít už do půl hodiny, což je fantastické!

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si do středně velkého hrnce vložte máslo, med, cukr a sůl.




Vše zahřívejte na mírnějším plamenu, dokud se suroviny nerozpustí a nepropojí.

Poté přilijte jedlou sodu uhašenou citronovou šťávou a důkladně promíchejte.

Směs krátce provařte, měla by získat barvu karamelu.

Nakonec směs odstavte a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Posléze přidejte vejce a prosátou polohrubou mouku. Vše propojte metličkou a vypracujte homogenní medové těsto.

To rozprostřete na velký plech s pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na cca 3 až 4 minuty při teplotě 200 °C.

Takto upečete ještě další tři korpusy.

Dále se pusťte do krému. V míse si vyšlehejte pomocí mixéru zakysanou smetanu spolu s vanilkovým i moučkovým cukrem a máte hotovo.

Nyní je potřeba medovník zkompletovat. Jednotlivé korpusy překrojte napůl.

Potírejte asi čtyřmi lžícemi krémové náplně.

Pak piškot poslepujte k sobě a zbylým krémem potřete i povrch zákusku.

Jeden korpus si dejte stranou a rozdrobte na menší kousky.

Těmi medovník obalte ze všech stran. Nakonec dezert uložte do lednice tuhnout přes noc.

Ztuhlý medovník podávejte pokrájený na menší porce třeba s kávou.

Přejeme vám dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů