Dušený masový koláč s bramborami a rýží - postup přípravy
Dušení a vaření jsou techniky vaření, které jsou zdaleka nejzdravější. My vám nyní přinášíme skvělý masový koláč, který se připravuje na pánvi dušením. Jedná se o rychlý a chutný pokrm, který se hodí jak na oběd, tak i na večeři pro celou rodinu. Jíst jej mohou i ti lidé, kteří hledí na štíhlou linii. Inspirujte se.
Ingredience
Jak připravit masový koláč s bramborami a rýží?
Nejprve si oloupejte brambory, omyjte je a pokrájejte na tenké proužky. K ruce si následně vezměte cibuli a rajčata, očistěte je a nakrájejte na kostičky. Zeleninu umístěte do velké mísy, přidejte k ní vepřové mleté maso, propláchnutou rýži, slunečnicový olej, bazalku, koření na mleté maso, sůl a pepř.
Hmotu ještě zalijte trochou vody a promíchejte. Velkou pánev vymažte olejem a navrstvěte do ní připravenou masovou směs. Na povrch koláče rozklepněte vejce, osolte je, přiklopte a pokrm duste na mírném plamenu asi 40 minut.
Podávejte buď samotné, nebo s oblíbeným pečivem. Hodit se k porci budou i různé druhy studených omáček a dipů. Kromě výše uvedené zeleniny můžete do směsi zakomponovat klidně i jiné druhy. Hodit se bude například kukuřice, hrášek, nebo paprika.
Místo vepřového mletého lze použít klidně i mix s hovězím, nebo čistě hovězí maso. Pro peprnější chuť maso okořeňte buď česnekem, nebo trochou chilli koření. To je samo o sobě velice prospěšné zejména v případě, když potřebujete zhubnout. Zrychlí totiž metabolismus. Kila tak půjdou dolu snadněji. Přejeme vám dobrou chuť!