Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí majonéza hotová za 50 vteřin

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Domácí majonéza hotová za 50 vteřin - postup přípravy

Někteří lidé si bez majonézy nedokážou představit svůj jídelníček. Používají ji do zeleninových salátů, nebo třeba k dochucení různých pomazánek a dipů k masu. Pokud majonézu kupujete, můžete se u produktu setkat s velkým množstvím konzervantů. Proto je výhodné připravit si tu domácí bez „éček“.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Bonusový recept: Majonézový piškot

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si vyšlehejte pomocí tyčového mixéru vejce do pěny. Pak postupně přilévejte do směsi ocet či citronovou šťávu a nezapomeňte pokračovat v mixování.




V další fázi po kapkách vlévejte i slunečnicový olej a stále míchejte. Hmota by se měla postupně tvarovat a získávat na hustotě.

Majonézu je možné na závěr dochutit i plnotučnou hořčicí a solí. 

Na co domácí majonézu použít?



Perfektně se bude hodit třeba do hermelínové pomazánky, které dodá na intenzivnější chuti. Připravit z ní však můžete i skvělý nadýchaný piškot.

Ze všech surovin si vytvořte homogenní polotekuté těsto s přichutí kakaa. To vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané koláčové formy a dejte péct do trouby asi na půl hodiny při 170 °C. Upečený piškot vyjměte a nechte vychladnout. Dozdobit jej můžete čokoládovou polevou, drcenými oříšky nebo potřít oblíbenou marmeládou. Vyjímat se budou na zákusku i čerstvé jahody, borůvky, maliny, nebo meruňky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů