Domácí majonéza hotová za 50 vteřin

ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí majonéza hotová za 50 vteřin - postup přípravy

Někteří lidé si bez majonézy nedokážou představit svůj jídelníček. Používají ji do zeleninových salátů, nebo třeba k dochucení různých pomazánek a dipů k masu. Pokud majonézu kupujete, můžete se u produktu setkat s velkým množstvím konzervantů. Proto je výhodné připravit si tu domácí bez „éček“.

Nejprve si vyšlehejte pomocí tyčového mixéru vejce do pěny. Pak postupně přilévejte do směsi ocet či citronovou šťávu a nezapomeňte pokračovat v mixování.




V další fázi po kapkách vlévejte i slunečnicový olej a stále míchejte. Hmota by se měla postupně tvarovat a získávat na hustotě.

Majonézu je možné na závěr dochutit i plnotučnou hořčicí a solí. 

Na co domácí majonézu použít?



Perfektně se bude hodit třeba do hermelínové pomazánky, které dodá na intenzivnější chuti. Připravit z ní však můžete i skvělý nadýchaný piškot.

Ze všech surovin si vytvořte homogenní polotekuté těsto s přichutí kakaa. To vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané koláčové formy a dejte péct do trouby asi na půl hodiny při 170 °C. Upečený piškot vyjměte a nechte vychladnout. Dozdobit jej můžete čokoládovou polevou, drcenými oříšky nebo potřít oblíbenou marmeládou. Vyjímat se budou na zákusku i čerstvé jahody, borůvky, maliny, nebo meruňky.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 2004 hlasů
Nahlásit chybu
84 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt