Dva saláty na sváteční stůl - postup přípravy
Jednoduché saláty z kuřecího masa a zeleniny mohou být ozdobou vaší sváteční tabule. Nejenže skvěle chutnají, ale rovněž se tematicky hodí k vánočnímu období.
Zimní kuřecí salát
Kuřecí salát „Rudé moře“
Zimní kuřecí salát
Uvařte si brambory ve slané vodě, vejce natvrdo a kuřecí prsa v mírně osolené vodě. Lze to udělat den dopředu. Na talířek rozetřete trochu majonézy, zbytek dejte do cukrářského sáčku s malým otvorem. Brambory nastrouhejte nahrubo, dejte je na talířek, ale nestlačujte, a podle chuti je osolte a opepřete. Pak na nich udělejte za pomoci pytlíku mřížku z majonézy.
Rozkrájejte cibuli na kostičky a dejte ji na brambory. Pak nakrájejte na menší kousky kyselé okurky, dejte je na cibuli a opět udělejte majonézovou mřížku. Dále nakrájejte prsa na kousky, opepřete je, případně dosolte, dejte je na vršek majonézy a opět udělejte majonézovou mřížku.
Oddělte vaječné bílky a žloutky a nastrouhejte je odděleně na hrubém struhadle. Na maso dejte nastrouhané žloutky, přes ně udělejte majonézovou mřížku a tu pak zasypejte nahrubo nastrouhaným sýrem, který završte další vrstvou majonézy. Nakonec celý salát posypejte strouhaným bílkem. Nechte ho přes noc uležet v lednici a servírujte.
Kuřecí salát „Rudé moře“
Kuřecí prsa si uvařte dopředu ve slané vodě. Jakmile vychladnout, nakrájejte je na menší kousky, které dejte do mísy. Poté k nim přidejte nahrubo nastrouhaný sýr a půlku červené papriky nakrájenou na kratší nudličky.
Rajčata rozkrojte na čtvrtky a odstraňte z nich semena a vodnatou část. Pak je rozkrájejte na nudličky a dejte do mísy. Poté přidejte nadrobno nasekaný česnek, majonézu a pepř. Sůl není třeba přidávat, maso a sýr jsou slané dost. Vše nakonec zamíchejte a servírujte.