Dvoubarevná brioška plněná čokoládovou pomazánkou a ořechy - postup přípravy
Máme pro vás skvělý tip na originálně vypadající dezert, který skvěle chutná. Recept na dvoubarevnou briošku je jednoduchý a připravíte díky němu úžasně nadýchaný pokrm vhodný k snídani i odpolední kávě.
Ingredience
Na pomazání
V míse smíchejte horkou vodu, mléko, olej, cukr, vaječný bílek a čerstvé droždí s vanilkou a špetkou soli. Do směsi natřikrát přidejte mouku a vytvořte těsto, které prohněťte rukama a rozdělte jej na dvě části.
Do jedné z částí vmíchejte kakao a poté 10 g změklého másla, jehož zbytek přidejte také do světlé části těsta. Obě těsta přikryjte potravinovou fólií a nechte je 60 minut kynout.
Tmavé těsto vyválejte na pomoučené ploše na plát o výšce 0,5 cm, odložte jej bokem a stejně postupujte i u světlého těsta. Na světlý plát položte plát tmavého těsta a okraje zarovnejte tak, abyste získali tvar obdélníku.
Následně na jednom okraji vyřežte rádýlkem pruhy tak, jak je ukázáno na videu níže. Druhou polovinu těsta potřete kakaovým krémem dle vlastní chuti a posypte jej nasekanými ořechy.
Tip: Místo kakaového krému můžete použít například nutellu.
Těsto zarolujte do jeho poloviny, nakrájené pruhy těsta zatočte do spirály a rolování těsta dokončete. Dvoubarevnou briošku vložte do máslem vymazané formy na bábovku a přikryjte ji potravinovou fólií. Těsto nechte kynout dalších 30 minut.
Na závěr těsto potřete vaječným žloutkem rozmíchaným v mléce a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Tip: Povrch upečené briošky potřete trochou rozpuštěného másla, které jí dodá lesk a vláčnost.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ricette arabe,