Dvoubarevná bublanina „Zebra“ - postup přípravy
K tomu, abyste vytvořili originální moučník, nemusíte mít několikaleté zkušenosti s pečením různých uměleckých děl. Stačí vám jen dvoubarevné těsto a nevšední pochoutka je prakticky na světě.
Ingredience
Do větší mísy dejte máslo, špetku soli, cukr a začněte vše šlehat. Během tohoto procesu do mísy postupně přidávejte i rozklepnutá vejce. Poté zašlehejte zakysanou smetanu, mouku a prášek do pečiva. Hotové těsto by mělo být mírně tuhé. Rozdělte ho na dvě poloviny a do jedné ještě zašlehejte kakaový prášek.
Formu na pečení vymažte rostlinným olejem a obě těsta do ní střídavě naneste. Párátkem či špejlí je mírně promíchejte a dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů. Bublaninu pečte okolo 45 až 50 minut, poté ji můžete podávat. Dobrou chuť!