Dvoubarevné máslové sušenky - postup přípravy
Chcete mít neustále po ruce něco sladkého a dobrého? Potom vsaďte na dvoubarevné máslové sušenky, které jsou křupavé na povrchu, avšak jemné uvnitř. Přímo se rozplývají na jazyku a chutnat budou nejen s kávou, ale i s šálkem mléka nebo s čajem.
Ingredience
Nejprve si v míse vyšlehejte vaječné žloutky spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem. Poté přidejte změklé máslo a promíchejte mixérem. V další fázi přisypte hladkou mouku, jedlou sodu a propracujte rukama nebo vařečkou.
Získat byste měli ve výsledku homogenní polotuhé těsto vláčné konzistence. To rozdělte na dvě stejně velké části a do jedné z nich vsypte kakaový prášek.
Pečlivě promíchejte.
Nyní si na mírně pomoučeném vále rozválejte vanilkové těsto na obdélníkový plát a na něj položte obdélníkový suk vytvořený z kakaového těsta.
Plát zabalte jako závin a výsledný tvar pokrájejte nožem na jednotlivé „sušenky“. Ty by měly být široké asi centimetr až centimetr a půl.
Všechny kusy vyskládejte na plech s pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na cca 180 °C po dobu 15 až 20 minut.
Až budou dvoubarevné sušenky upečené, vyjměte je z trouby, nechte zchladnout a poté podávejte s šálkem espressa, s cappuccinem nebo s teplým čajem.
Skladovat je můžete například v papírové krabici nebo uzavíratelné sklenici i několik týdnů. Přejeme dobrou chuť. A nakonec pokud budete chtít tuto dobrotu ještě vylepšit, můžete sušenky vymáčet do čokoládové polevy. Budou zase o něco dokonalejší.