Dvoubarevné řezy s čokoládovou polevou à la Brumík - postup přípravy
Brumík je oblíbená pochoutka nejen pro děti. Pokud ji však vaše ratolesti či vnoučata milují a pravidelně se jí dožadují, vaše peněženka to pocítí. Vyzkoušejte proto dvoubarevné řezy ve stylu této sladkosti. Vaši malí mlsouni si je zaručeně oblíbí a vy navíc ušetříte. Některým dokonce chutnají více než originál.
Těsto
Čokoládová poleva
Do větší mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a šlehejte, dokud nezískáte hladkou směs. Poté za stálého šlehání přidávejte do směsi cukr s citronovou kůrou, vanilkové aroma a za snížené rychlosti přilijte rostlinný olej. Poté po troškách přidávejte mléko, hladkou mouku, a nakonec prášek do pečiva.
Formu na pečení (30x20cm) vymažte a vysypejte moukou, těsto do ní nalijte a dejte do předehřáté trouby na 180 stupňů péct na 30 minut. Do upečeného těsta udělejte koncem vařečky menší dírky, dávejte ovšem pozor, abyste těsto nepropíchli skrz naskrz.
Do hrnce nalijte smetanu ke šlehání a přiveďte ji k bodu varu, poté ji ihned přelijte do misky s připravenou mléčnou a hořkou čokoládou. Míchejte, dokud vám nevznikne hladká poleva. Tou poté zalijte celou buchtu a dejte ji do lednice zatuhnout na noc. Následně můžete podávat, dobrou chuť!