Dýně à la ananas s citrusovými plody - postup přípravy
Dýně à la ananas je unikátní kombinací sladkosti a svěžesti, kde dýně připomíná chuť ananasu a citrusové plody dodávají pokrmu svěží a živou chuť. Navíc je plná vitamínů.
Ingredience
Dýni oloupejte a nakrájejte ji na kostičky, které smíchejte v míse s důkladně omytými a nakrájenými pomeranči a nakrájenou polovinou citronu.
Poznámka: Před krájením z dýně odstraňte jádřinec. Citrusové plody krájejte neoloupané.
Ingredience v míze zasypte kyselinou citronovou s cukrem a směs důkladně zamíchejte. Poté ji nechte odpočívat 4 hodiny, během kterých pustí ovoce šťávu.
Směsí, včetně šťávy, naplňte sterilizované sklenice, které volně uzavřete víčky. Následně je vložte do hrnce se dnem vyloženým utěrkou a zalijte je vodou tak, aby hladina sahala až po víčka. Ovoce zavařujte 20 minut.
Tip: Důkladně omyté sklenice sterilizujte v troubě při 150 °C po dobu 10–12 minut.
Víčka sklenic s dýní à la ananas pevně utáhněte a sklenice nechte volně vychladnout, dnem vzhůru, pod ručníkem.
Poznámka: Ovoce skladujte na temném a chladném místě. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкуснейшн с Lana ilanavi