Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodová marmeláda s celým ovocem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 37 minut

Jahodová marmeláda s celým ovocem - postup přípravy

Jahodová marmeláda s celým ovocem je lahodná pochoutka, ve které vynikne opravdová chuť a struktura čerstvých jahod. Je skvělá na pečivo i k přípravě dezertů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody očistěte, zbavte je zelených částí, smíchejte je s cukrem, vodou, citronovou šťávou a zakryjte je potravinovou fólií. Následně je nechte přes noc odpočívat v lednici. 

2. KROK

Druhý den jahody i se šťávou přendejte do rendlíku a vařte je 15–20 minut. Pak jahody vyjměte a z hladiny vroucí šťávy sesbírejte pěnu, která se během vaření vytvořila. 

Poznámka: Pěnu během vaření odstraňujte průběžně.

3. KROK

Jahody vraťte zpět do hrnce a pokračujte ve vaření 10–15 minut. Poté přidejte růžovou vodu a hrnec odstavte z tepla. 

Poznámka: Nezaměňte růžovou vodu na vaření s tou, která je určena ke kosmetickým účelům. 

4. KROK

Jahodovou marmeládu s celým ovocem nechte vychladnout a uchovávejte ji ve vzduchotěsné nádobě na tmavém a chladném místě.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů