Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dýňové hranolky pečené v troubě

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Dýňové hranolky pečené v troubě - postup přípravy

Připravte si dýňové hranolky pečené v troubě. Jsou křupavé, šťavnaté a jsou ideální, jako pochoutka k pivu, až k vám přijdou přátelé, ale poslouží i jako příloha k masu.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Dýni oloupejte a nakrájejte na tenké hranolky. Do sáčku vsypte kukuřičný škrob s moukou, solí, mletou sladkou paprikou, sušeným česnekem a pepřem. 

Tip: Množství pepře určete na základě vlastních požadavků na pikantnost hranolek.

2. KROK

Suché ingredience smíchejte a do sáčku přidejte hranolky. Sáček uzavřete a protřepáním hranolky ve směsi obalte. Poté do sáčku vlijte olej a postup opakujte. 

3. KROK

Dýňové hranolky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. 

Tip: Pokrm servírujte, jako pochoutku k pivu nebo jako originální přílohu k masu.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů