Kořeněné hranolky se sýrem a chilli - postup přípravy
Připravte si originální pochoutku, kterou si můžete užívat u televize nebo ji použít jako přílohu k masu. Kořeněné hranolky mají zajímavou chuť a jsou úžasně křupavé.
Ingredience
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké hranolky, které vařte 3 minuty. Poté je vyjměte a ihned vložte do studené vody, ve které je nechte 3–5 minut.
Hranolky vložte do sáčku, do kterého vsypte kukuřičnou mouku, sáček uzavřete a hranolky protřepte tak, aby se v mouce důkladně obalily.
Pokrm následně smažte v rozpáleném oleji 3 minuty. Jakmile hranolky získají světle žlutou barvu, vyjměte je a nechte je 20 minut chladnout. Poté pokračujte ve smažení další 3 minuty.
Poznámka: Olej by měl mít 140 °C.
Hranolky na závěr smíchejte s mletým chilli a sýrem v prášku.
Poznámka: Pokud nemáte rádi pikantní pokrmy, chilli můžete vynechat.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cooking Beo’s