Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kořeněné hranolky se sýrem a chilli

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 9 minut

Kořeněné hranolky se sýrem a chilli - postup přípravy

Připravte si originální pochoutku, kterou si můžete užívat u televize nebo ji použít jako přílohu k masu. Kořeněné hranolky mají zajímavou chuť a jsou úžasně křupavé.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké hranolky, které vařte 3 minuty. Poté je vyjměte a ihned vložte do studené vody, ve které je nechte 3–5 minut. 

2. KROK

Hranolky vložte do sáčku, do kterého vsypte kukuřičnou mouku, sáček uzavřete a hranolky protřepte tak, aby se v mouce důkladně obalily. 

3. KROK

Pokrm následně smažte v rozpáleném oleji 3 minuty. Jakmile hranolky získají světle žlutou barvu, vyjměte je a nechte je 20 minut chladnout. Poté pokračujte ve smažení další 3 minuty. 

Poznámka: Olej by měl mít 140 °C.

4. KROK

Hranolky na závěr smíchejte s mletým chilli a sýrem v prášku. 

Poznámka: Pokud nemáte rádi pikantní pokrmy, chilli můžete vynechat.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Cooking Beo’s

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů